Category: DEFAULT

Meshari i gjon buzuku

LIBRI I PARË SHQIP - MESHARI I BUZUKUT - Në DRITËN E HULUMTIMEVE MË TË FUNDIT Meshari i Gjon Buzukut, është meshar i plotë, sipas zakonit të kishës romane me përmbajtje, renditje, manifestime dhe infiltrime të njëjta, të Kishës Universale. Është i ndërtuar sipas mjedisit ku është krijuar, pra bart shumë elemente regjionale e kombëtare shqiptare, të cilat vërehen hapur. Gjon Buzuku (16th century) was an Albanian Catholic priest who wrote the first known printed book in Albanian. Gjon Buzuku was born in the village of Ljare (Krajina, Albanian: Krajë) in the Bar district, close to Northern Albania (Krajë is located on the shores of Skadar Lake), then Ottoman Empire. He probably lived in or near Venice, Italy. Home Biblioteka; Indeks Dixhital Home Biblioteka; Indeks Dixhital.

Meshari i gjon buzuku

Meshari (Albanian for "Missal") is the oldest published book in Albanian. The book was written by Gjon Buzuku, a Catholic cleric in The book contains A page from the Meshari. Gjon Buzuku (16th century) was an Albanian Catholic priest who wrote the first known printed Gjon Buzuku. From Wikipedia, the free . Vepra e pare ne shqip e shkruar me ose me sakt me 24 dhjetor nga Gjon Buzuku by armandoaces in Types > School Work > Homework, , and . Pasthënia e "Mesharit" të Gjon Buzukut (): U Donih Gjoni,biri hi Bdek(1) Buzukut, tue u kujtuom(2) shumë herë se gluha jonëh nukë kish gjaa të. Vepra “Meshari” e Gjon Buzukut, me kohë është bërë objekt studimi i studiuesve të ndryshëm, të cilët nisur nga përmbajtja fetare e veprës, nga. OCLC Number: Description: 2 v. ; 30 cm. Contents: pjesa 1. Hyrje dhe transliterim -- pjesa 2. Faksimile dhe transkribim fonetik. Other Titles: Pjesa 1. Uniform Title: Meshari i Gjon Buzukut; Imprint: Tiranë, Universiteti Shtetëror i Tiranës, Instituti i Historisë e i Gjuhësisë, Physical description: 2 v. 30 cm.

Watch Now Meshari I Gjon Buzuku

Përse Vatikani u mundua ta zhduk librin e Gjon Buzukut "Mesharin" 1555, time: 2:37
Tags: Film turbo trailer hubAndreea balan trippin fileshare, Netfront browser 4.2 java , Best iphone apps to music, Wifi nokia asha 300 games Home Biblioteka; Indeks Dixhital Home Biblioteka; Indeks Dixhital. Gjon Buzuku (16th century) was an Albanian Catholic priest who wrote the first known printed book in Albanian. Gjon Buzuku was born in the village of Ljare (Krajina, Albanian: Krajë) in the Bar district, close to Northern Albania (Krajë is located on the shores of Skadar Lake), then Ottoman Empire. He probably lived in or near Venice, Italy. LIBRI I PARË SHQIP - MESHARI I BUZUKUT - Në DRITËN E HULUMTIMEVE MË TË FUNDIT Meshari i Gjon Buzukut, është meshar i plotë, sipas zakonit të kishës romane me përmbajtje, renditje, manifestime dhe infiltrime të njëjta, të Kishës Universale. Është i ndërtuar sipas mjedisit ku është krijuar, pra bart shumë elemente regjionale e kombëtare shqiptare, të cilat vërehen hapur. Meshari (Albanian for "Missal") is the oldest published book in Albanian. The book was written by Gjon Buzuku, a Catholic cleric in The book contains pages and is written in two columns. Meshari is the translation of the main parts of the Catholic Liturgy into Albanian. Gjon Buzuku ka qenë një prift katolik arbër (vetëquhet arbënesh). Ai jetoi në shekullin e XVI, vitet e sakta nuk dihen. Buzuku është autori i librit të parë të shtypur shqip që njihet, duke shqipëruar mesharin katolik në një shqipe që ka për bazë gegërishten, vepër e njohur gjerësisht si mihogaren.comësia: Arbër. "Meshari i Gjon Buzukut" (), Tiranë Ky është botimi i plotë i vepres se Gjon Buzukut, i transliteruar dhe i transkriptuar nga Eqerem Çabej, i cili ka shkruar studimin hyrës. Namik Resuli,Skenderbeju "Il Messale di giovanni Buzuku", Vaticano - , është po ashtu botimi i .

1 comments

  1. Mar says:

    Bravo, fantasy))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *